Veel gestelde vragen

Regelmatig ontvangen wij telefoontjes of mail met dezelfde vragen. Geen probleem natuurlijk, want wij helpen u graag verder! Echter heeft dit ons wel op het idee gebracht een lijst te maken met veel gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden.

Wordt uw vraag niet beantwoord in deze lijst, neemt u dan alsnog contact met ons op via 0172 - 472 412 of mail naar info@wetnwild.nl.

Is er een minimum leeftijd om te mogen waterskiën/wakeboarden?

Nee, officieel is er geen minimum leeftijd. Wel adviseren wij kinderen onder de 6 jaar nog even te wachten en om pas te gaan wakeboarden vanaf 10 jaar.

Daarnaast is het belangrijk dat deelnemers aan de waterskibaan in goede gezondheid verkeren en zwemdiploma B hebben, dan wel voldoende zwemvaardig zijn om zichzelf in veiligheid te brengen.

Verder moet er bij jeugd t/m 15 jaar een volwassene aanwezig zijn die d.m.v. een handtekening toestemming geeft dat het kind aan de activiteit mee mag doen. De volwassene tekent voor kennisgeving van de algemene voorwaarden en het reglement.

Krijg ik wel instructie?

Natuurlijk! Iedereen die voor het eerst komt waterskiën of wakeboarden krijgt vooraf een uitgebreide instructie. Gaat het tijdens het waterskiën of wakeboarden niet helemaal volgens plan, dan kunt u altijd bij onze medewerkers terecht voor vragen en tips.

Hoe werkt de kabelskibaan?

De kabelskibaan is te vergelijken met een moderne sleeplift waaraan een achttal lijnen gekoppeld kunnen worden. Op deze manier worden de waterskiërs en wakeboarders met een snelheid van 30 km/u voort getrokken. Gevallen? Geen enkel probleem! Zwem naar de kant, klim erop en sluit weer achteraan in de rij aan om het nog eens te proberen. De kabel is 780 meter lang en draait linksom.

Ik heb nog nooit gewaterskied, voor hoeveel uur kan ik het beste reserveren?

Heeft u nog nooit eerder gewaterskied, dan adviseren wij om voor twee uur te boeken. Met een uurtje heeft u het onder de knie en als u dan zou moeten stoppen is dat zonde. Daarom adviseren wij twee uur zodat u het tweede uur nog volop kunt skiën zonder steeds te vallen.

Ben ik de enige die, op het moment van mijn reservering, gebruik maakt van de kabelskibaan?

Nee, tenzij er toevallig geen andere reserveringen zijn op dat moment maar dat komt zelden voor. Er kunnen 8 mensen tegelijk aan de skibaan en wij hanteren een maximum aantal van 30 personen.

Hoe druk is het meestal?

Dat is moeilijk te zeggen. Buiten de vakantieperiode is het in het weekend meestal drukker dan doordeweeks. Daarnaast is het rond etenstijd meestal iets rustiger dan overdag.
Dit zijn echter indicaties. Als het 35 graden is en Nederland heeft vakantie, dan is het bij ons natuurlijk topdrukte!
Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij dan ook om vooraf te reserveren. 
Dit kan online of via 0172 - 472 412.

Waar moet ik mij melden?

Als u bij Wet 'n Wild komt voor een watersportactiviteit, meldt u zich aan bij het skihok (voorbij de hoofdingang rechts). Hier kunt u uw reservering afrekenen en krijgt u de benodigde materialen om het water op te gaan. Uiteraard krijgt u vooraf een uitgebreide instructie.

Kan ik waterskiën/wakeboarden als het slecht weer is?

Jazeker! Dat wil zeggen: met regen kan er gewoon worden gewaterskied, nat wordt je toch wel. Alleen in het geval van onweer zal de kabel sluiten. Zodra het onweer overgewaaid is gaat de kabel weer open.

Ik heb een (knie)blessure, kan ik waterskiën/wakeboarden?

Uiteraard is dat afhankelijk van (de ernst van) de blessure en kunt u zelf het beste inschatten of het verantwoord is om het water op te gaan. Het enige wat wij hierover kunnen zeggen is dat er, net als bij elke andere sport, risico's zitten aan waterskiën en wakeboarden en dat er kans is dat uw lichaam soms ongecontroleerde bewegingen zal maken.
Specifiek voor knieblessures: om te kunnen waterskiën is het belangrijk dat u beide kniën kunt buigen.

Kan ik voor 1,5 uur reserveren?

Nee, reserveringen gaan enkel per heel uur. U kunt kiezen voor een duur van 1 uur, 2 uur, 3 uur of een dagkaart.
Het is wel mogelijk om op halve uren en kwart uren (13:45 uur bijvoorbeeld) te starten.

Waar laat ik mijn waardevolle spullen?

Kleine waardevolle spullen, zoals uw sleutels en telefoon, kunt u afgeven bij het skihok. Helaas is hier niet genoeg plek om van iedereen de volledige tas te bewaren. Deze kunt u in de kleedkamer laten, of bij de baan neerzetten.